Ένα από τα ομορφότερα θέατρα της Πελοποννήσου

Υπήρξε λίγη φασαρία μεταξύ του Λυγουριό και της Παλιάς Επιδαύρου τα τελευταία χρόνια. Η αφορμή είναι τα δύο αρχαία αμφιθέατρα, τα οποία ανήκαν στην αρχαιότητα στην Επίδαυρο. Στο ευρύ κοινό είναι γνωστό το μεγάλο αρχαίο θέατρο κοντά στο χωριό Λυγουριό, όχι όμως το μικρό κοντά στο λιμάνι της Παλιάς Επιδαύρου. Ποίο μπορεί να ονομαστεί επίσημα 'θέατρο της Επιδαύρου"; Εκεί υπήρξε παρεξήγηση. Γιατί και τα δύο θέατρα ανήκαν στην αρχαία Επίδαυρο! Το ένα βρισκόταν στην πόλη της Επίδαυρο με το λιμάνι της. Το άλλο βρισκόταν στο ιερό του Ασκληπιού. Έτσι το χωριό Λιγουριό άλλαξε το όνομα του σε Ασκληπιείο. Το μπέρδεμα για τους ξένους είναι μεγάλο. Γιατί όλοι ξέρουν την Επίδαυρο και μόνο λίγοι το Ασκληπιείο...

Το μικρότερο θέατρο δεν είναι λιγότερο όμορφο και δεν υπάρχουν πλήθη τουριστών και δεν υπάρχουν τουριστικά λεωφορεία. Η θέση του είναι πολύ όμορφη και πίσω του ανεβαίνει ένας λόφος που ανήκει σε μια χερσόνησο στην οποία βρίσκεται η αρχαία πόλη της Επιδαύρου και τα ιερά της. Σε ένα παλιό, βυζαντινό παρεκκλήσι μπορείτε να βρείτε ακόμη και τη θεμελιακή πέτρα του ιερού του Διόνυσου και τους διάσπαρτους τοίχους και τους κίονες. Δεν έχει ανασκαφεί ούτε ένα δέκατο, αλλά στο μέλλον πολλά ευρήματα θα ανακαλυφθούν.

 

Φωτογραφίες

Ενάεριες φωτογραφίες

Μετά την επιτυχημένη πορεία του Methana Volcano Challenge, γίνεται πλέον αθλητικός αγώνας σε ιστορικό χώρο! Η εκδήλωση ξεκινά στις 7 Μαΐου και μπορείτε να εγγραφείτε στον σύνδεσμο!